keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Nyt PÖKHÖLMISTÄ PÄIVÄÄ on ilmestynyt. Tässä muutama hauska sattumus kirjan selitysten tiimoilta, Aamulehden Morohan on näitä julkaissut jo vuoden ajan yhden kappaleen viikkotahtia, joten joillekin meininki on tuttua entuudestaan.

Yhtenä aamuna olin menossa töihin ja minut nähdessään keski-ikäinen nainen alkoi hillittömästi nauraa. Tietysti hänen oli pysähdyttävä selittämään. Hän oli aamulla lukenut Morosta sananselitykseni ja törmätessään minuun tuli selitys uudelleen mieleen ja purskautti höröttämään. Hauskaa saada ihmiset nauramaan pelkästään kävelemällä kaupungilla.

Toissaviikolla taas eräs vanhempi mies ihmetteli ääneen mistä minä näitä juttuja keksin, katsoi minuun tiukasti ja kysyi: "Juakko sää alkoholia?" Vastasin olleeni jo yli kahdeksan vuotta absolutisti ja sanoin, että tämä varmaan selittää asian.

ASTIKKA
Henkilö, joka tarkkailee herpaantumatta tietä ja ajaa autoa repsikan paikalta.
. . .
Astikka tarkoittaa tampereessa sanaa saakka.


Toivottavasti kirjaa huomataan tilata myös runsain mitoin Tampereen kirjastoihin! Pökhölmiin, eli Lamminpäähän ainakin. Minulla itsellänihän on myös kirjastovirkailijan koulutus. Olin aikanani ensimmäinen työllistetty vastavalmistuneessa Metsossa. Se oli 80-luvun puoliväliä. Lamminpään kirjastoa hoiti tuolloin Kari Aronpuro -niminen henkilö.

Ei kommentteja: